Kesä ja kuplat kuuluvat yhteen

Naurahdan aina säännöllisesti ääneen itse kehittämälleni dilemmalle: en juo limsoja niissä olevien kuplien takia, mutta toisaalta taas rakastan kuohuviinejä. Kuviossa ei ole mitään logiikkaa, mutta jätän suosiolla limsat kaupan hyllylle. Sen sijaan vähänkin spesiaalimmissa tilaisuuksissa poksautan mielelläni kuoharin auki – silloin kuplat nostattavat tunnelmaa vielä yhdellä pykälällä ylöspäin.

Kesällä erilaisia kilisteltäviä tilaisuuksia tosiaan riittää: on häitä, festareita, mökkikekkereitä, maalaustalkoita, grillijuhlia… Skumppa sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen!

Hyvä kuohuviini toimii mainiosti sellaisenaan, mutta tuttavilta saa osakseen ihastuneita huokauksia, kun lorauttaa proseccoa myös lettutaikinaan tai valmistaa siitä mansikkaiset alkumaljat.

Kuohuviini lettutaikinassa takaa rapeat reunat ja hyvän puheenaiheen kesäpöytään. Muistathan näitä kokatessa – kokin kuohuviini on enemmän kuin sallittu!

Jos keittiökärpänen viinilasillisen ääressä puree oikein kunnolla, kokeile myös virittää itse tehtyä jäätelöä kuohuviinilorauksella tai marinoi tuoreet mansikat jälkiruokaviinissä.

Mansikkadrinkki

  • noin puoli litraa mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • pullo Divicin luomu-proseccoa
  • jääpaloja

Survo kulhon pohjalla mansikat ja sokeri tasaiseksi pyreeksi (säästä osa mansikoista koristeluun). Annostele pyree juomalaseihin ja kaada päälle prosecco. Lisää joukkoon jääpalat ja sekoita juomia vielä juuri ennen tarjoilua. Koristele lasit tuoreilla mansikoilla.

Prosecco-letut

  • 3 dl maitoa
  • 2 dl Casa Di Malia -proseccoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 l vaniljasokeria
  • 2 rkl voisulaa

Riko kulhossa munien rakenne ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Anna taikinan turvota ennen paistamista noin 20 minuuttia. Paista taikinasta 8-10 isoa lettua ja tarjoa mansikoiden, basilikan tai mintun lehtien ja sokerihyppysellisen kanssa.

+ vielä 3 kesäjuomavinkkiä

Mikäli haluat päästä mahdollisimman helpolla juhlavaan tunnelmaan ja kiinni kesäpöydän antimien pariin, poksauta auki Viinilinnan oma samppanja! Hyvin viilennettynä tämä hapokas shampanja nostattaa juhlien kuin juhlien tunnelma. Kokeile tätä myös loppusyksyn rapujuhlissa!

Hyvän alkumalja- tai terassijuomavaihtoehdon tarjoilee myös tämän kesän trendijuoma eli spritzer. Kauniin punertava Italian spritzer on jo valmiiksi maustettu makea kuohuviini, joka toimii sellaisenaan tai jälkiruokien kaverina. Muista lisätä kesäkuumalla juoman joukkoon muutama jääpala!

Ja jos makeanhammasta vielä lettujen ja spritzerinkin jälkeen kolottaa, korkkaa La Caliera Moscato d’Asti, joka on jälkiruoka jo sellaisenaan tai kesäisten mansikkakakkujen kanssa. Juoma on pullotettu pieneen 0,35 litran kokoiseen pulloon, sillä hyvin makean viinin nautiskeluun riittää jo lasillinen. Kysy Alkosta myös juustosuositusta tälle viinille!


 

Viinitollo / Seuraa Instagramissa täältä

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.