”Kaikkihan me olemme viinitolloja!”

Kaikki lähti oivalluksesta, että suurin osahan meistä on viinitolloja.

Se on aina yhtä kuumottava tilanne kun ravintolan tarjoilija tulee pöytään kysymään, kuka haluaisi maistaa listalta valikoidun viinin. Katseet kiertävät pöydässä ja joku rohkea lopulta suostuu vastuulliseen tehtävään. Hän maiskauttaa suullisen, kiittää viinin olevan hyvää ja antaa luvan muidenkin lasien täyttämiseen.

zensa_viinitollo

Viinitolloilussa ei ole mitään noloa, mutta loppuvuodesta päätin, että haluan vielä joskus kuvailla viiniä muillakin adjektiiveilla kuin ”hyvää ja tosi hyvää”. Niinpä perustin opintomatkaani seuraamaan @viinitollo-nimisen tilin Instagramiin. Se kannustaa mukaan samanhenkisiä aloittelevia viinin ystäviä: ydinajatuksena on pitää hauskaa, maistella tietty viinejä ja ihan vähän oppiakin siinä sivussa.

Tähän mennessä olen muun muassa valinnut Alkon kauneimman punaviinietiketin (turkkilainen pullo muuten!), järjestänyt sokkoviinitastingin Lukon ja Ässien oman viinin välille sekä käännyttänyt kaksi vannoutunutta valkoviinin ystävää jo hiukan punaviinin puolelle kallelleen. Tässä minua on auttanut oma suosikkipunkkuni Zensa Rosso.

zensa_viinitollo1

Kun tyttöjen iltamme oli kerran edennyt siihen pisteeseen, että juoduksi tarkoitetut valkkarit oli jo tyhjennetty ja hyllyllä odotti vain punaviinejä, ehdotin Zensan korkkaamista. Kaverini olivat hieman epäileväisiä, koska kyseessä oli punaviini, mutta suuta kuivasi tässä vaiheessa iltaa vielä siihen malliin, että he olivat kannustuspuheideni jälkeen valmiit maistamaan omat lasilliset.

Ilmeet olivat näkemisen arvoiset, sillä molempien silmät pyöristyivät ensihuikan jälkeen hämmästyksestä: ”Onpa pehmeää!”

Keskitäyteläinen luomupunkku on kuin tehty seurustelujuomaksi. Erityisen hyvin se toimii myös keväisissä mökkimaisemissa rosvopaistin ja valkosipuliperunoiden kanssa – olen testannut.

Zensan tuoteperhe on ihastuttavan laaja, joten yhdestä hyvästä viinilöydöstä on hyvä jatkaa maistelua. Esimerkiksi Zensa Nero di Troia on pikkuisen Rossoa täyteläisempi ja hyvä pari vaikka pikkusuolaisille, eikä se hullumalta maistu pizzankaan kanssa!

Jos kuuluu niiden viininystävien joukkoon, jotka vannovat talvella punaviinin nimeen ja kesällä siirtyvät valkkarin pariin, ei heidänkään tarvitse olla kesäkuukausia ilman Zensaa. Luomuviinien tuoteperheestä löytyy vielä kaksi valkkaria ja yksi kuohuviini.

Niiden kimppuun käyn viimeistään silloin, kun päivälämpötila lähentelee kymmentä plusastetta!

Rakkaudella,

Viinitollo

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.