Juomat kinkulle ja kalkkunalle

Suosittelemme kinkulle ja kalkkunalle:

  • Appetitoso Arancione Originale
  • Mouton Cadet Rouge
  • Asio Otus Rosé 3L
  • Zensa Primitivo Organico
  • Prohibition Zinfandel 3L
  • Stone’s Ginger Joe Strong 6,5%

Joulukinkku on suomalaisille erittäin tärkeä, jopa tunteikas asia. Perinteisestä kinkusta on tarjolla montaa vaihtoehtoa tuoresuolatusta harmaasuolattuun ja sinappihunnutettuun joulukinkkuun. Joulukinkun kastiketta googlatessa törmää poikkeuksetta toteamukseen, että paras ja perinteinen kinkun kastike syntyy kinkun paistoliemestä sekä kermasta. Joulun ykkösherkun makumaailma on siis klassisen maukas, ja sellaisena se on myös
pysynyt jo vuosikaudet.

Annamme klassiset viinisuositukset kinkun ja kalkkunan seuraksi, mutta samalla haluaisimme myös haastaa kokeilemaan uusia, hieman mausteisempia makuelämyksiä kinkun kaveriksi.

Tyylikäs italialainen sopii myös seitan-kinkulle:

APPETITOSO ARANCIONE ORIGINALE 10,99 € , mehevä & hilloinen

Appetitoso Arancione Originale on pirteä poikkeus appassimento-viinien joukossa. Perinteisen mehevän hillomaisuuden sijaan tästä viinistä voi löytää mausteisen tyylikkäitä, tasapainoisia, ryhdikkäitä ja hienostuneita piirteitä.

Appetitoso Arancione Originale taipuu monipuolisesti eri ruokalajien pariksi, ja onkin oivallinen valinta myös kalkkunan ja joulukinkun seuraksi. Viinin voi halutessaan viilentää jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

18.07.2018 Solera Wines7548-Edit

Elegantti bourdeaux’lainen:

MOUTON CADET ROUGE 13,99€, mehevä & hilloinen

Mouton Cadet Rouge on ihastuttanut suomalaisia Alkon valikoimissa jo vuodesta 1984, eli reilusti yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Klassikko vakuuttaa edelleen laadullaan.

Mouton Cadet Rouge on juuri oikealla tavalla sopivan maukas viini kinkulle ja kalkkunalle. Se on tehty kolmesta rypäleestä: Merlot antaa viinille punaisten marjojen raikkaita aromeja, Cabernet Sauvignon tummaa marjaisuutta ja Cabernet Franc puolestaan samettista pyöreyttä.

18.07.2018 Solera Wines7453-Edit

Kinkkuvalvojaisiin:

STONE’S GINGER JOE STRONG 6,5% – 3,94€ / 33 cl, mehevä & hilloinen

Ginger Joe Strong 6,5% on herkullinen valinta, mikäli tohdit kokeilla esimerkiksi aasialaistyyliin maustettua kastiketta kinkun seuraksi. Juoma toimii myös kinkun paistumista odotellessa seurustelujuomana. Juoma on saanut inspirationsa Stone´s juomatalon perustajalta, lontoolaiselta Joseph “Ginger” Stonelta. Legenda kertoo, että ensimmäistä inkivääriviiniään keitellessä juoman maku oli sen verta kipakka, että se poltti Joen viiksien tupsut!

Rosee kantaa läpi joulupöydän:

ASIO OTUS ROSÉ 3L 35,99€, Sangiovese-Merlot

Roseeviini on mitä parhainta perinteisen joulukinkun seuraksi, ja miksei myös yleisviiniksi läpi joulupöydän antimien. Se sopii kalalle, laatikoille, kalkkunalle ja kinkulle.

Asio Otus Rosé on väriltään intensiivisen kirkkaan roosa. Tuoksussa voi aistia ruusua, granaattiomenaa sekä hieman veriappelsiinia. Maku on pehmeän hedelmäinen, marjaisa ja hempeän kirsikkainen. Tasapainoiset hapot viimeistelevät kokonaisuuden.

Asio Otuksen kolmen litran tuubi on tyylikäs vaihtoehto perinteiselle hanapakkaukselle joulupöytään. Sen etuna on erityisen hyvä lämmöneristys. Viinipussi on pakattu paksuun ja eristävään kartonkiin, ja viini pysyy viileänä ruokapöydässä noin 2,5-3 tunnin ajan. Asiakasta on kuitenkin syytä kannustaa laittamaan viini viilenemään jo edellisenä päivänä, sillä pakkaus myös viilenee hitaasti.

18.07.2018 Solera Wines7558-Edit

Pssst, muistathan myös tuubimme….

  • Asio Otus Rosso 3L, pehmeä & hedelmäinen
  • Asio Otus Bianco 3L, lempeä & makeahko
  • Ricossa Barbera Piemonte 3L, marjaisa & raikas
  • Ricossa Cortese 3L, Pehmeä & Kepeä, Pehmeä & kepeä

Rohkeammin maustetulle kinkulle:

ZENSA PRIMITIVO ORGANICO 11,98€, pehmeä & hedelmäinen

Zensa Primitivo on keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mokkainen, pehmeä ja elegantti luomuviini Apulian Salentosta.

Jos kinkun haluaa maustaa rohkeammin, esimerkiksi bulgogitai teriyaki-kastikkeella, niin Zensa Primitivo on loistava valinta viiniksi. Kummatkin kastikkeista ovat makeita ja täyteläisiä, mutta ei tulisia, ja Zensassa on jäännössokeria 13 g/l, joten liitto varmasti toimisi.

18.07.2018 Solera Wines7434-Edit

Kinkunpaistoviiniksi mehevää Zinfandelia:

PROHIBITION ZINFANDEL 3L 35,99€, mehevä & hilloinen

Prohibition Zinfandel on tribuutti Zinfandel-rypäleelle sekä kieltolaille, joka alkoi Yhdysvalloissa 20-luvulla. Kieltolaki salli pienten viinimäärien valmistuksen henkilökohtaiseen käyttöön, jonka varjolla viiniä saatettiin tuottaa nautittavaksi myös salakapakoissa. Kapinallisten viinintekijöiden ansiosta viininvalmistuksen perinteet säilyivät Kaliforniassa kieltolakiajan yli ja mahdollistivat tulevien sukupolvien viininautinnon. Prohibition Zinfandel on keskitäyteläinen, mehevän marjaisa, hennon mokkaisa, ja samettisen pehmeillä tanniineilla varusteltu punaviini jouluhetkiin.

Kirjoittaja: maijastina

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.