Käsityöläisoluita hyvän Maun rajoissa!

Vuonna 2014 Tuusulaan perustettiin pienpanimo Maku Brewing. Perustajisto oli – ja on edelleen – olutta rakastava kaveriporukka, jonka visiona on tehdä maistuvia tuotteita suomalaisille kuluttajille.

“Juuri sitä mitä suomalainen olutkulttuuri nyt tarvitseekin!”

Tuusulasta kohoaakin nykyisin uljas pienpanimo, joka tekee rehellisen onnistuneita käsityöläisoluita. Tuotteiden makuprofiiliin kuuluu konstailemattomuus, rehtiys sekä aidot maut, ja juuri sitä suomalainen olutkulttuuri nyt tarvitseekin. Siinä missä joillakin panimoilla keulii mopo ympäri mitä väkivaltaisempien humalayhdistelmien keksimisessä, niin Makun pojat ovat panostaneet tuotteiden raikkauteen ja helppoon lähestyttävyyteen. Eikä ole myöskään sattumaa, että lähialueilta löytyy myös muitakin panimoita, sillä alue on tunnettu nimenomaan erittäin puhtaasta ja raikkaan makuisesta pohjavedestä.

Me Viinilinnalaiset voimmekin ylpeydellä suositella Makun tuotteita jokaiseen kotiin. Tästä kirjoituksesta löytyy muutama vaihtoehto Makun laajasta portfoliosta.

 

Maku

“Uniikki humalayhdistelmä, jotka pelaavat hyvin yhteen… joskus myös puoli kahteen.”

Osinko Pils 5,1 %

Pils on modernin oluen alkuperäinen tyylisuunta. Sen historia menee Tsekkeihin ja samaa henkeä kunnioittaa myös Maku Brewingin Osinko Pils. Olut on raikas, mutta reippaasti humaloitu pohjahiiva lager. Se sammuttaa janon, mutta silti näppärästi kutittaa makunystyröitäsi ja saa sinut toteamaan, että kyseessä on kunnon olut. Olut on kuin lämmin halaus entiseltä puolisoltasi, siinä on joka kerta jotain tuttua ja turvallista, mutta se saattaa silti viekoitella sinut uuteen seikkailuun. Oluessa on avauskokoonpanon verran humalia: Perle, Hallertau Mittelfrüh, Columbus, Cascade ja Centennial saattavat kuulostaa Tuusulan Kiekon uusilta ulkomaanvahvistuksilta, mutta ne ovatkin uniikki humalayhdistelmä, jotka pelaavat hyvin yhteen. Joskus myös puoli kahteen 😉 Tässä oluessa on MAKUA ja se toimii! Toimi sinäkin!

 

maku-lemon-pale-ale

Lemon Pale Ale 5 %

Kyseessä on raikas ja pehmeä, sekä kevyen sitruksinen jenkkityylin pale ale. Sitruunalla ei ole örvelletty, vaan sitruunankuoren raikkaus sopii hyvin yhteen miellyttävän humaloinnin kanssa. Oluesta löytyy kolmea toisiaan hyvin täydentävää humalaa, Magnum, Centennial ja Amarillo muodostavat oivan makuparin sitruunan kanssa, sekä oluesta hieman löytyvä vehnämallas antaa hyvää pyöreyttä suutuntumaan. Ensipuraisu vie jopa ajatuksia joissain määrin kohti Belgiaa, vaikka jenkki pale ale tämä onkin.

 

MAKU -nystyrät kohti Nirvanaa!

 

IPA 7,3 %

Alkoholia riittää, muttei häiritsevästi. Tämä rehti IPA löytyy ainoastaan Alkojen hyllyiltä prosenttiensa vuoksi, mutta suutuntumansa ansiosta sopii kyllä “maitokauppashoppailijankin” kokeiltavaksi. Alkoholin korkea osuus ei ole dominoivaa vaan onnistuneella humaloinnilla on löydetty kombo, joka täydentää toisiaan kuin isä äitiä. Neljä ronskisti käytettyä humalaa, Citra, Cascade, Centennial ja Amarillo antavat makunystyröillesi kyytiä kohti oluiden nirvanaa. Turhaan tätä olutta ei ole palkittu useasti Suomen parhaana IPAna.

 

maku-ipa

maku-oluet

maku-olut

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.