Uudet elegantit viinit Alkon valikoimiin – Helmikuun uutuusviinit!

Ah, ihana helmi(viini)kuu! Alkuvuosi tuo mukanaan mielenkiintoisia uutuuksia Alkon valikoimiin, kuten rotevan ja voimakkaan Castello di Bolgherin sekä elegantin Bosman Amada Whiten!

Castello di Bolgheri 2015, 68,68€

DOC Bolgheri on suhteellisen nuori, mutta erittäin arvostettu italialainen viiniluokitus. Bolgherin alue sijaitsee Toscanan rannikolla Maremmassa, Livorno kaupungin eteläpuolella.

Rypäleet ovat valikoitu tarkasti ja ne poimitaan käsin. Tämän 2015 vuosikerran rypäleet ovat kerätty syyskuun alussa aloittaen Merlosta, jonka jälkeen poimitaan Cabernet Franc- ja Cabernet Sauvignon-rypäleet syyskuun lopulla. Viinitarha sijaitsee kukkulan päällä 70 metriä meren pinnan yläpuolella. Viinitarhan toisella puolella aukeaa Tyrhenanmeri ja toisella puolella on vuoristoa. Tämä luo erinomaiset olosuhteet viiniryköynnösten kasvulle. Viiniä on kypsytetty teräs- sekä tammitynnyreissä.

Tässä vuosikerrassa on käytetty luonnollisia hiivoja kaupallisten hiivojen sijaan. Castello di Bolgheri 2015 on pullotettu toukokuussa 2017 – eli 18 kuukautta kypsytyksen jälkeen.

Bolgheri Superiore 2015 vuosikerta sai Wine Spectator – viinilehdessä  96 pistettä.

Castello di Bolgherin myymäläsaatavuuden näet Alkon nettisivuilta. 

 uutuus-viinit-helmikuuksi

Bosman Adama White 

Kuivan paahteinen valkoviini Etelä-Afrikasta Bosman – perhetilalta. Bosmanin perhetilalla on viljelty viiniä jo vuodesta 1810, ja nyt perheessä viinitilaa pyörittää kahdeksas sukupolvi. Perheelle on erityisen tärkeää pehmeät arvot, ja useat heidän viineistään ovatkin Fairtrade -sertifioituja. Kahden eri alueen rypäleistä sekoitettu, reilun kaupan viini perhetilalta.

Tuoksussa on eksoottista hedelmää, greippiä ja häivähdys mausteisuutta. Maultaan viini on kuiva, mineraalinen, trooppisen hedelmäinen ja siitä voi aistia tammen tuomaa vaniljaisuutta. Tämä viini on sopiva sekoite eleganssia yhdistettynä paahteiseen makuun, pienellä määrällä trooppista hedelmää. Runsas viini, joka sopii mm. kanan ja kasvisruokien pariksi täydellisesti.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.