Uusi viini, vihreämpi muoto – Hardys Nottage Hill Flat PET

Australialainen viinitalo Hardys tuo ensimmäisenä markkinoille uuden ympäristöystävällisemmän pakkausmuodon, litteän viinipullon.

Pakkausinnovaatio luo uudenlaisen ja kestävää kehitystä tukevan viinielämyksen. Kevyen ja ympäristöystävällisen materiaalin sekä pullon litteän muotoilun ansiosta pullo on 87 % kevyempi ja tilallisesti 40 % pienempi kuin pyöreä lasipullo samassa viinimäärässä.

hardys-flat-pet

Tämä ekologinen, litteä viinipullo on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista, joten pulloa varten ei ole tehty uutta muovia ollenkaan. Materiaalien uudelleenkäyttötapa luo uuden arvon ja käyttötarkoituksen jo olemassa olevalle muoville ja auttaa näin vähentämään sen päätymistä roskaksi ympäristöömme ja kaatopaikkajätteeksi. Tämän lisäksi kierrätetyn muovin käyttäminen kuluttaa noin 75 % vähemmän tuotantoenergiaa verrattuna uuden muovipullon tai lasipullon tekemiseen ja sen takia pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä entisestään.

Tiesitkö, että viinintuotannossa iso osa ilmastovaikutuksista syntyy juomapakkausten, etenkin lasipullojen, valmistuksesta. Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes ja ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös ympäristökuormitus.

Litteät viinipullot vaikuttavat myös logistiikasta syntyviin päästöihin. Kymmenen pulloa mahtuu samaan laatikkoon, mihin normaalisti mahtuisi vain neljä normaalia lasipulloa. Näin ollen isompi pullomäärä pystytään kuljettaa kevyemmin yhdellä kertaa.

Pullot on myös rekisteröity kierrätysjärjestelmäämme, joten ne voi palauttaa normaaliin pullonpalautusautomaattiin. PET-pullo on myös BPA-vapaa.

Uudet ja upeat pakkaukset löytyvät Alkojen valikoimasta kesäkuun lopusta alkaen! Pakkaus on uniikki ja ennenäkemätön innovaatio, jota ei ole vielä nähty Suomen markkinoilla!

 

Litteät pullot kätkevät sisäänsä Shirazin ja Sauvignon Blancin

 

hardys-nottage-hill-shiraz-pet

Hardys Nottage Hill Shiraz Flat PET (9,98 € / 75 cl) on keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen,
karhunvatukkahilloinen, kevyen mustaherukkainen, hennon mokkainen ja mausteinen punaviini.

Ota tämä viini grillibileisiin tai tapas-lautasen pariksi piknikille. Kätevä pullomalli on vastuullisuutensa lisäksi helppo napata laukkuun, piknik-koriin taikka leikkisästi takataskuun!

 

hardys-nottage-hill-sauvignon-blanc-pet

Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc Flat PET (9,98 € / 75 cl) on raikkaan kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kevyen viherpäärynäinen, kypsän greippinen ja hennon yrttinen valkoviini.

Ota viini viilennettynä mukaan rentoihin illanviettoihin. Tarjoile paistettujen kanafileiden, grillatun parsan tai loppukesästä rapujen kanssa. Tai ota aikaa itsellesi ja nautiskele sellaisenaan.

 

Nottage Hill -tuoteperheen nimi juontaa juurensa herra Thomas Hardy Nottageen, joka aloitti vuonna 1884 yli 60-vuotisen uransa Hardysin viinitarhojen parissa omistautuneella, intohimoisella otteellaan.

Nottagen sisarusparvi oli Hardyjen serkuksia ja neljän sukupolven ajan Nottaget auttoivat kasvattamaan Hardysin viinien menestystä. Tänä päivänä heidän nimeään kantavalla kukkulalla, Nottage Hillillä, kasvaa edelleen arvokkaita viiniköynnöksiä. Hardysin Nottage Hill -viinit puolestaan lanseerattiin kunnioittamaan Thomas Hardy Nottagen muistoa ja omistautumista Hardysin viineille.

Ps. Vaikka viinin matka on ollut pitkä, on viini saapunut isoissa astioissa ensin Eurooppaan ja pullotettu vasta täällä. Pullojen kuormittavuus on isompi kuin isomman määrän kuljetus kerrallaan, joten näin ollen sen ilmastokuormittavuus on otettu huomioon myös tässä.

 

Tutustu kesän muihin uutuusviineihin ja löydä suosikkisi!

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.