Halloween, karkki vai kepponen?

Meillä Viinilinnassa asia ilmoitetaan hieman toisessa valossa. Halloween, valko- vai punaviiniä?

Minusta tuntuu, että halloweenin tarkoitus ei ole vielä täysin selvinnyt meille suomalaisille. Itse olen vuosi toisensa jälkeen ihan pihalla tästä tapahtumasta. Nyt on oikea hetki selvittää mistä on kyse ja löytää tähänkin juhlaan viinillinen lähestymiskulma.

Ensinnäkin, halloween ei ole raamatullinen juhla. Tämän juhlan historia ja siihen liittyvät tavat kuitenkin osoittavat, että siihen liittyvät vahvasti uskomukset demoneista, vainajista ja niiden liikkeistä keskuudessamme. Halloweenin historia ulottuu yli 2000 vuotta vanhaan pakanalliseen juhlaan. Varsinkin keltit uskoivat vahvasti, että vainajat vaeltavat ja piinaavat vielä elossa pyristeleviä.

Halloween-asut ja ”karkki vai kepponen” -perinne Erään halloweenin historiaa käsittelevän kirjan mukaan jotkut keltit käyttivät kammottavan näköisiä vaatteita, jotta vaeltavat henget luulisivat heitä kuolleiksi ja jättäisivät heidät rauhaan. Toiset tarjosivat hengille makeisia näitä lepyttääkseen. Keskiajan Euroopassa katoliset papit omaksuivat paikallisia pakanallisia tapoja ja kehottivat kirkon jäseniä kulkemaan talosta taloon erikoisiin asuihin pukeutuneina ja pyytämään pieniä lahjoja.

Jos teillä vielä riittää rohkeutta jatkaa lukemista, niin nauttikaa Viinilinnan viinisuositukset ensin lyyrisesti ja sen jälkeen aistikkaasti ilman pelkoa, mutta kohtuus muistaen! Böö!

Demuerte 16,49€ 0,75l
Böö! Tässä meillä on pelottavan hyvä viini! Siitä kertoo jo kultamitali Mundus Vini kisassa 2019! Tämä on kerrassaan loistava viini. Pakkaus on upea ja sisältö vieläkin upeampi. Viimeistään tämän viinin myötä katoaa pölyttynyt ja tiukan mausteinen kuva perinteisestä espanjalaisesta punaviinistä.
Demuerte edustaa modernia espanjalaista viiniosaamista parhaimmillaan. Tuoksu ja makua riittää vaikka naapurille asti. Sen täyteläinen, reippaan tanniininen, luumuinen, karhunvatukkainen, kevyen paahteinen, mokkainen makumaailma vie mukanaan. Ruokasuositus: mehevä ruoka – on se sitten pihvi, pata tai seitanpihvillä höystetty burgeri, niin tämä toimii!

Ägräs Äpy Gin Long Drink with Carrot 4,99€ 0,33l Tilausvalikoima
Ägräsin tislaamolta pärähtää jälleen. Edellinen kyseisen tislaamon supersuosittu tuotos, nokkoslonkero saa nyt jatkoa. Raaka-aineeksi valikoitui porkkana ja tuotos on toteutettu yhteistyössä otaniemeläisten teekkareiden kanssa. Kyseessä ei siis ole mikään teekkariläppä vaan ihan oikeasti vakavasti otettava lonkero alati laajentuvaan segmenttiin. Porkkanalonkero on raikas ja piristävän makuinen uutuus, jonka samea oranssi väri herättää heti mielenkiinnon juomaa kohtaan. Porkkana pehmentää mukavasti kirpsakkaa tuotetta ja tämä lonkero poikkeaakin kansalle totutusta lonkerolinjasta vahvasti – aivan kuten edeltäjänsäkin nokkosversio. Nauti tämä makoisa long drink illan hämärtyessä ystäviesi ympäröimänä, tai kokeile saunan päätteeksi ihan sellaisenaan.
Ägräsin tislaamo tuottaa maittavia lonkeroita, sekä laadukasta giniä ja akvaviittia suomalaisten iloksi. Heillä on myös vahvaa viskituotantoa aluillaan ja niistä hedelmistä pääsemme varmasti nauttimaan tulevaisuudessa.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.