Häiden juomatrendit – boolina Gin & Tonic tai kesäinen Spritz?

Häätrendit elävät jatkuvasti, mutta osa on tullut jäädäkseen. Nyt vuoden 2019 häätrendeissä on ollut havaittavissa, että perinteinen booli on väistymässä ja tilalle ovat tulleet niin prosecco- kuin GT -baarit, sekä cocktailit booliastioissa. Tähän blogiin keräsimme häiden juomatrendejä, jotka uskomme tulevan jäädäkseen.

Proseccobaari – Bubbly Bar

Häätrendien suosikiksi ovat nousseet erilaiset kuohuviinibaarit, kuten Prosecco-baari. Laita kuohuviinit tarjolle isoon jäillä täytettyyn cooleriin. Kaada lasikarahveihin erimakuisia mehuja, kuten appelsiini-, mango-, sekä ananasmehua. Aseta kotimaisia marjoja kuten mustikoita, mansikoita, vadelmia sekä karhunvatukoita tarjolle pieniin kulhoihin, ja anna vieraiden viimeistellä kuohuviinilasinsa erivärisin paperipillein tai cocktailtikuin. Näin jokainen saa tuunata oman prosecconsa marjaisaksi mimosaksi, jossa vain mielikuvitus on rajana!

Gin & Tonic -baari – Let the fun be ‘GIN’

Aseta tarjolle muutamaa erilaista Giniä – maustamatonta sekä maustettua. Esimerkiksi Sveitsiläisellä Ginuinella löytyy Alkon valikoimista aidoilla mansikoilla maustettu gin – Ginuine Swiss Gin Strawberry. Aseta pöydälle laseja, kulho jäitä jääkauhan kera, sekä erilaisia ginejä ja tonic-vettä. Anna vieraiden maustaa oma gininsä erilaisin mauin, joten laita kulhoihin tarjolle mm. rosmariinia, puolukoita, omena-, verigreippi- sekä appelsiiniviipaleita, timjamia sekä sitruunaa ja limeä.

Booli goes cocktailbooli

Perinteinen booli on väistymässä ja nyt tilalle tulevat booliastioihin tehdyt Gin & Tonicit, Muulit sekä Mojito -boolit. Osta tai vuokraa isoja 4-6 litran hanallisia lasiastioita 2-3 kpl. Mitkä ovat lempicocktailinne? Miksi ette tarjoisi lempicocktaileja vieraillenne? Mikä voisikaan olla morsiamen valinta – entä mikä sulhasen?

Tässä muutama cocktailboolin resepti, jotka ovat tehty noin 5 litran astiaan:

Mansikka Gin & Tonic:

 • 1 pullo giniä – Ginuine Swiss Gin Strawberry 39,99€, 0,7l
 • 2 litraa Tonic-vettä – Parhaan Gin & Tonicin teet Fever-Treen tonic-vedestä
 • Kourallinen jäisiä pakastemansikoita – pitävät cocktailin kylmänä, ja sulaessaan antavat ihanan häivähdyksen mansikan makua!
 • 3 limeä – leikkaa lime ohuiksi pyöreiksi siivuiksi ja laita astiaan
 • Basilikaa – nypi basilikan lehtiä kourallinen boolin sekaan

Aseta lopuksi booliastian viereen kulhollinen kotimaisia mansikoita, joilla vieraasi saavat halutessaan koristella ja maustaa Mansikka GT:nsä.

Summer Spritz

 • 1 pullo katkeroa – Halutessasi voit myös korvata katkeron Limoncello Di Caprilla 19,99€, ja saat ihanan raikkaan ja sitruksisen Spritz juoman juhliisi.
 • 2 pulloa kuohuviiniä – valitse kuohuviini, jossa hieman makeutta. Esimerkiksi Giulietta Spumante Demi-Sec 8,30€, 0,75l
  1,5 litraa soodaa
 • 2 kokonaista appelsiinia – leikkaa appelsiinit siivuiksi ja laita booliastiaan. Voit halutessasi myös pakastaa appelsiinisiivut päivää ennen, ja lisätä jäiset appelsiinisiivut booliastiaan pitämään cocktailbooli myös kylmänä.

Voit laittaa myös ohuita appelsiinin siivuja kulhoon sekä erivärisiä paperi- tai ecopillejä, jolla vieraat voivat koristaa omat spritzinsä.

Voit myös halutessasi hieman oikaista ja laittaa kuohuviini- tai proseccobaariin mukaan Italian Spritziä 10,98€, 0,75l – luontaisilla aromeilla maustettua kuohuviiniä. Lisää vain jäitä sekä siivu appelsiinia, ja Spritz juomasi on valmis!

Sangri La

 • 3 litraa punaviiiniä – valitse punaviini jossa on hieman makeutta, jolloin sinun ei tarvitse lisätä booliin ylimääräistä sokeria. Suosittelemme käyttämään
 • Montalto Rosso Passiventoa 34,98€, 3L
 • 2 dl brandya
 • 1 litraa appelsiinimehua
 • Hedelmiä – pilko runsas määrä appelsiinia, verigreippiä, omenaa, sitruunaa, ananasta, persikkaa, sekä laita hedelmät astiaan. Koska myös sangria tarjoillaan aina kylmänä, niin voit pakastaa osan hedelmistä jo päivää ennen saadaksesi sangriasta kylmän.
 • Jäitä – Laita edellisenä iltana jääpala-astiaan veden sekaan syötäviä kukkia ja laita jääpalat pakastimeen jäätymään. Saat jääpaloista syötävän kauniita, kun jääpalan sisästä pilkottaakin kaunis syötävä kukka, joka sulaa hiljalleen sangrialasissa. Aseta kukilla koristellut jääpalat astiaan sangriaboolin viereen, ja anna vieraiden lisätä 1-2 jääpalaa lasiinsa.

Koska sangriabooli on täynnä erilaisia hedelmäpaloja, on mahdollisuus että lasinen hana-astia saattaa tukkeutua hedelmistä illan aikana. Siltä varalta sangriaboolin lähellä on hyvä olla valmiina kauha, jolla sangriaboolia voi pyöräyttää, jotta hedelmäpalat väistyvät hanan suulta ja booli virtaa jälleen!

Lue myös miten pienennät häiden juomahävikkiä sekä paljonko juomia tarvitaan häihin tästä.

Kirjoittaja: maijastina

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.