Ginger Joe – kipakka inkiväärijuoma moneen makuun

Terävä sihahdus, tunnusteleva hörppy ja PIM, olet hypnotisoitu! Kipakka inkiväärijuoma on raikas ja yllättävä makunautinto, joka herättelee makunystyröitä uudella, kiinnostavalla tavalla. Ginger Joe tarjoaa elämyksiä trendikkäälle nautiskelijalle, tyylikästä alkoholitonta juomaa etsivälle sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle kulinaristille. Kokosimme myös aasialaistyyppisen menun tuomaan virkistystä ruoanlaittoon. Testaa ja ihastu!

Lontoossa 1700-luvulla pyörinyt inkiväärimylly johti tuolloin inkivääriviininä tunnetun juoman yleistymiseen jo silloin, kun Suomessa makunautinnot liittyivät vielä pääosin suolaan ja perunaan. Eksoottisen itämaisen mausteen yhdistäminen alkoholiin oli alun perin puoliksi vahinko – kuten monet muutkin nerokkaat keksinnöt.

Myös hitaasti lämpeävät härmäläiset ovat sittemmin löytäneet inkiväärin ilot ja oppineet seurustelemaan alkoholin parissa sivistyneemmin seurauksin kuin muinaiset häjyt. Peruna ei ole lautaseltamme kadonnut, mutta ruoka- ja seurustelujuomaltakin sopii jo odottaa laatua ja luonnetta.

Tiesitkö, että alkuperäisestä Stone’s Ginger Joe –inkiväärijuomasta on jo neljä erilaista versiota? Kasasimme blogin loppuun kuvailut jokaisesta saatavilla olevasta Ginger Joe versiosta. Tutustu näihin tekstin lopussa ja löydä oma suosikkisi!

Ginger Joe -reseptit – kun inkivääri hiipi lautaselle

Loimme aasiavivahteisen menun, jossa sekä ribsejä, salaattia että jälkkäriä on Ginger Joe kevyesti puraissut. Testaa ja ihastu!

BBQ-ribsit korealaisittain

Varaa näitä:

Paketti kypsiä ribsejä (esim. Vatajan)

Ginger Joe -kastike:
1 plo Ginger Joea
1 dl soijaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl chilitahnaa (esim. Sambal Oelek tai Gochujang)
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl seesamiöljyä
4 valkosipulin kynttä raastettuna
1 rkl Maizena-suurustetta
0,5 dl kylmää vettä
Koristele tuoreella jalapenolla ja koriaterilla!

Tee näin:

Kaada Ginger Joe kattilaan ja keitä niin kauan, että juomaa on noin puolet jäljellä. Lisää kattilaan muut ainekset paitsi Maizena ja vesi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita vesi ja Maizena ja suurusta kastike.

Grillaa, friteeraa tai paista ribsit uunissa. Valele ribsit paiston lopuksi kastikkeella ja koristele tuoreilla jalapenosiivuilla ja hienonnetulla korianterilla. Kuvaa kavereille ja valmistaudu jakamaan resepti!

Asian Slaw -kaalisalaatti

Varaa näitä:

puolikas pieni kaali suikaloituna
2 pientä porkkanaa raastettuna
1 pieni kyssäkaali suikaloituna
1 salottisipuli suikaloituna
3 oksaa korianteria hienonnettuna

Ginger Joe -majoneesi:
2 rkl majoneesia
2 rkl Ginger Joea
3 rkl soijaa
2 rkl Mirin-riisiviiniä
1 tl unikonsiemeniä
puolikas vihreä chili hienonnettuna, ilman siemeniä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 limetti, kuoret ja mehu
suolaa

Tee näin:

Silppua kasvikset, miksaa kastikeainekset keskenään ja sekoita kasvikset ja kastike. Anna maun tekeytyä kylmässä noin tunti ennen tarjoilua. Kata pöytä ja varaa hyvät ottimet, sillä tätä santsataan!

Mustikkaiset inkivääri-minttuletut ja kipakka kermavaahto

Varaa näitä:

3 kananmunaa
3 pulloa Ginger Joea
2,5 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
voita paistamiseen
3 dl tuoreita mustikoita
2 rkl minttua hienonnettuna
2 dl kermaa

Tee näin:

Aloita inkiväärisiirapista: Kaada 1 plo Ginger Joea kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on n. desilitra. Ota sivuun 2 rkl siirappia ja sekoita loput mustikoiden ja mintun kanssa. Anna maustua noin tunti ja tee sillä välin letut.

Sekoita munat, vesi, jauhot ja 2 ploa Ginger Joea sauvasekoittimella ja anna turvota puoli tuntia. Lohkaise pannulle voita ja paista letut.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon 2 rkl inkiväärisiirappia. Kasaa lautaselle letut, inkiväärimustikat ja kipakka kerma. NAUTI.

(Reseptit laati kokki Aki Kinnunen)

 

Ginger Joe -tuoteperhe moneen makuun

Ginger Joesta on saatavilla neljää erilaista versiota aina alkoholittomasta erikoisvahvaan. Tutustu kuvailuihin alla ja löydä suosikkisi!

Stone’s Ginger Joe

Perinteinen Ginger Joe (4%) on raikas, tyylikäs ja helppo valinta arkeen ja juhlaan. Pullo päivässä pitää inkiväärin kielellä. Jos et tiedä, voiko inkiväärin ja alkoholin muka oikeasti yhdistää, aloita tästä.

Stone’s Ginger Joe Pear

Päärynällä silattu Ginger Joe Pear (4%) on helppo avaus jokaiselle, jonka maku myötäilee siiderityyppisiä juomia. Päärynän makeus ja inkiväärin terävyys luovat houkuttelevan makumaailman lempeiden yllätysten ystävälle.

Stone’s Ginger Joe Non-Alcoholic

Alkoholiton Ginger Joe (0%) on moderni valinta perinteisen alkoholittoman rinnalle, sillä kyseessä ei ole mikään lasten limsa. Tämä inkiväärielämys sopii mausteisia makuja arvostavalle nautiskelijalle, joka ei halua tehdä tyylittömiä kompromisseja.

Stone’s Ginger Joe Strong

Erikoisvahva Ginger Joe Strong (6,5%) sopii uskalikolle, jolle tavallinen ei ihan riitä. Mikäli kaipaat elämältä muutakin kuin torkkunappulan hapuilua, olet löytänyt etsimäsi. Vahva, voimakas ja vietikäs valinta oman elämänsä projektipäällikölle.

Rohkea, nöyristelemätön ja raikas – koppaa omasi lähimmästä myyntipisteestä nyt.

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.