Ei pöllömmät viinit MM-kisakatsomoon!

Kalja on monen penkkiurheilijan lempinektariini. Sitä hörpitään niin kotisohvilla kuin halleillakin erätauon aikana, ja se toimii janon sammuttajana ilon sekä surun hetkillä.

Mutta kisajuoman ei aina tarvitse olla olutta. Kuluvalla liigakaudella esimerkiksi Porin Ässät avasi Isomäen halliin erillisen viinibaarin, joka on otettu fanien keskuudessa ilolla vastaan. Ja onhan idea mainio! Ei olut maistu kaikille ja kattavan viinitarjonnan keskittäminen yhdelle tiskille on ollut hyvä veto.

Liigakausi paketoitiin tänä vuonna Kärppien juhlahumussa, mutta penkkiurheilijoiden iloksi heti perään alkavat MM-kisat ja Leijonien puolesta jännittäminen. Omassa kotikatsomossa saa sitä paitsi täyttää kaappinsa juuri niillä juomilla kuin itse haluaa. Eikä ole edes jonoja!

Picture2

Näin kevään korvalla kiekkokatsomossa hyvä vaihtoehto oluelle on esimerkiksi rosee. Se on viini, mikä monesti jakaa juojiensa mielipiteitä. Moni on joskus joutunut kohdakkain huonon roseen kanssa, eikä ole sen koomin viitsinyt haalean vaaleanpunaiseen lasilliseen enää tarttua.

Itse kuuluin vielä puolisen vuotta sitten juurikin näiden roseelle nenää nyrpistelevien viininystävien joukkoon. Sitten kerran ravintolassa luotin tarjoilijan suositukseen ja tilasin siika-annokselle kaveriksi lasillisen roseeta. Se oli todella mutkatonta, helppoa ja herkullista!

Tämän jälkeen olen aina silloin tällöin maistellut valko- ja punaviinin lisäksi myös roseeta. Se tuntuu maistuvan sitä paremmalta, mitä lämpimämmäksi keväiset päivät kehittyvät. Rosee onkin mukava viilentäjä, kun penkkiurheilijan syke alkaa kohota Leijonien parissa liian korkealle matsien ratkaisuhetkillä.

Asio Otus Rosé – eli tuttavallisemmin pöllöviini – on passeli italialainen seuralainen MM-kisakatsomoon. Kolme litran pönikästä riittää juotavaa, vaikka Leijonien pelejä saapuisi sohvalle katsomaan isompikin porukka.

Ja jos ajatus roseesta edelleen hanaa makuhermoja vastaan, pöllöperheestä löytyy jokaiselle jotakin: roseen lisäksi myös punaista ja valkoista. Alkolla ei ainakaan toistaiseksi ole omaa tunnusta penkkiurheiluun sopiville viineille, mutta kaikki pöllöperheen viinit sopivat seurusteluun. Siis täydellisiä aveceja leijonalauman kanssa nautittaviksi!

Picture3

– Viinitollo

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.