Ystäväkirja: Carlo ja Silvia Borgo Maraglianolta

Genovasta puolitoista tuntia autolla luoteeseen, Piemonten alueella, Astin maakuntasta löytyy idyllinen kylä nimeltä Loazzolo. Se kätkee sisäänsä Borgo Maraglianon vehreät viinitarhat, 450 metriä meren pinnan yläpuolella, Langhen kukkuloilla. Viinitarhoille puhaltaa mereltä raikas tuuli, joka antaa viiniköynnösten kasvuun oman mausteensa. Sieltä alkaa suomalaisten jälkiruokapöytien kruunun, hennon pirskahtelevan La Calieran matka.

 

Borgo Maragliano on sydämellinen perheyritys

Perheyrityksen omistaja Carlo on eloisa ja hauska mies. Carlon isoisoisä Giovanni osti ensimmäiset viljelymaat jo vuonna 1850, joten viinitilalla on pitkä historiansa. Vuonna 1990 Carlo alkoi opiskelemaan Enologiaa, eli viinitiedettä, korkeakoulussa Albassa. Heti valmistuttuaan hän alkoi viljelemään työkseen alueen tärkeintä rypälettä, Moscatoa.

Borgo Maragliano on perheyritys, jossa jokainen perheenjäsen työskentelee tiiviisti viinitilan parissa. Carlon vaimo Silvia, matkustaa yhdessä Carlon kanssa ympäri maailmaa, ja tulevaisuudessa heidän kolme poikaansa ottavat mitä todennäköisemmin viinitilan jatkaakseen. Isäntäpari vaalii perinteitä viiniensä valmistuksessa, vaikka hyödyntääkin tilallaan uusinta tekniikkaa.

 

La Caliera on yhtä eloisa kuin Carlo, ja yhtä hento ja pirteä kuin Silvia

La Caliera Moscato d’Asti on makea ja herkullinen, kukkainen viini. Se on parhaimmillaan jälkiruokien kanssa, mutta räjäyttää makunystyrät myös suklaan tai lakritsin kanssa. La Calieraa voit tarjota kuohuviinilasista, hyvin viilennettynä. Raikkaat, hedelmäiset juustokakut, kesän herkulliset jäätelöt ja hedelmäsalaatit huutavat La Calieraa kesäkaverikseen.

Viini on yhtä eloisa kuin on Carlokin, ja yhtä hento ja pirteä kuin Silviakin.

 

La-Caliera-viini-sopii-jälkiruokien-kanssa

 

Uuden alkoholilain myötä La Calieraa voi ostaa nyt myös Alkojen lisäksi hyvin varustelluista ruokakaupoista. Hinta Alkoissa 8,49€.

Kirjoittaja: Viinilinnan Neito

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.