Alkuvuoden mielenkiintoiset uutuudet!

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir Rosé 75cl

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard, joka kilpaili aiemmin Hyundai-tallin tiimissä kartturina Hayden Paddonille.

Viinitilan tarina alkoi vuonna 2002, jolloin John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough´n viinialueelta. Seuraavana vuonna pariskunta suuntasi Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen. Satu ja John käyvät usein Suomessa Keiteleen mökillään, joka on heille rakas paikka. Pullonkaulassa komeilevat Suomen ja Uuden Seelannin liput ja etikettien maalaukset ovat suomalaisen taiteilijan, Sirpa Alalääkkölän käsialaa.

Vicarage Lane kuuluu paikallisen ekosertifioinnin, Sustainable Winegrowing New Zealandin piiriin. Vicarage Lane tuottaa tällä hetkellä kuutta eri viiniä. Ehdoton lippulaiva on tietysti Marlborough Sauvignon Blanc sekä sen kuohuva versio Bubbly Sauvignon Blanc, mutta valikoimasta löytyy myös Pinot Noir, Riesling, Pinot Gris ja viimeisimpänä uutuutena 100% Pinot Noir Rosé.

Viiniharrastajien joukosta löytyy edelleen paljon väkeä, jotka vieroksuvat syystä tai toisesta roseeviinejä. Usein syy on ollut “mitätön maku”. Rosét ovat liian hentoja, vetisiä, makeita tai mauttomia. Näihin argumentteihin saattaa törmätä tastingeissä ja viinimessuilla. Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir Rosé murskaa kaikki edellä mainitut mielipiteet. Siinä on väriä, tuoksua ja makua. Se on yksi maukkaimmista ja voimakkaimmista roseeviineistä mitä markkinoilta löytyy.

Vicarage Rosén tuoksu on iso. Siitä voi aistia raikasta marjaisuutta, reipasta mausteisuutta, voimakasta granaattiomenan tuoksua ja herättelevää sitruksisuutta. Maku myötäilee tuoksua, mutta marjaisuuden ja hedelmäisyyden lisäksi viini tuntuu suussa hapokkaalta, mausteiselta ja tanniinit antavat sille ryhdikkään vaikutelman. Hentojen roseeviinien ystävälle tämä voi olla jopa liikaa, mutta kun kaivataan makuja ja ryhtiä, tämä rosé on kuin luotu voimakkaita elämyksiä varten.

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir Rosé on kiehtova ruokaviini. Sille käy perinteiset ruokaisat salaatit, kana- ja possuruoat, mutta tämän roseeviinin voimaa ei kannata hukata liian kevyihin ruokiin. Ensimmäisenä suosituksena ehdottomasti savustettu tai loimutettu lohi. Myös itse tehdyt aurajuustoburgerit pikkelöidyllä punasipulilla ovat kokeilemisen arvoisia makuyhdistelmiä.

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir Rosé ei ole ihan mikä tahansa roseeviini, ja siksi sen kanssa kannattaakin kokeilla jotain muuta kuin mitä kyseiselle viinityypille yleensä suositellaan!

Maukkaita makuhetkiä!

Vicarage-Lane-Rosee

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2013

Silloin kun puhutaan ja haaveillaan italialaisista laatuviineistä, esille nousee usein kolme merkittävää viiniä: Barolo, Barbaresco ja Amarone. Ne ovat lupaus laadusta ja seikkailusta tuoksujen sekä makujen maailmassa. Kyseisiä viinejä yhdistävät mm. pitkä historia, tarkat säännöt viljelyä ja valmistusta koskien, sekä korkeahko hinta. Nuo viinit nauttivat suurta arvostusta ympäri maailmaa ja ovatkin himoittuja keräilykohteita. Nyt tutustumme niistä yhteen, erityisen loistavaan viiniin…

Roberto Sarotto Estates on piemontelainen perheyritys, joka yhdistää paikallisia traditioita sekä moderneja innovaatioita. Viinitalo omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja Piemonten alueella mm. Barolossa ja Barbarescossa. Roberto Sarotto perusti tämän yrityksen vuonna 2001, ja hänen perheellään on yli 200 vuoden kokemus viinien valmistuksesta. Tämä viini tulee noin kuuden hehtaarin alueelta Langhesta. Viini kypsyy noin 14 kuukautta tammessa. Sarotton Barbaresco säilyy hyvin 10-15 vuotta vuosikerrasta.

Viinin tuoksu on elegantti. Hienostunutta mausteisuutta, hentoa tupakkaa, kuivattuja punaisia marjoja ja tyylikästä nahkaisuutta. Makumaailmaltaan se on rikas, mausteinen ja voit aistia siinä kypsää luumuisuutta, lakritsia ja suklaata.

Kun hankit Sarotton Barbarescoa ja haluat ottaa viinistä kaiken irti, muista panostaa sen kanssa tarjottavaan ruokaan. Se on mitä parhain viini nautittavaksi antaumuksella valmistetun maksan kanssa. Unohtamatta mausteisia lihapatoja tai upeita pihvejä. Lopuksi vielä voimakkaita piemontelaisia juustoja, niin eiköhän se ole siinä… Siis se tosiasia, että barbarescot ovat todellakin yksi viinitaivaan kirkkaimpia tähtiä!

97 points “Best in Show” Decanter Wine Awards 2018

Roberto-Sarotto-Barbaresco-Riserva-2013

 

Kirjoittaja: Viinilinnan Ritari

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.