Alkon ihmistyypit

Pilvi Pinkkinen

Tykkää makeahkosta Rieslingistä, mutta sillä ei ole merkitystä kun tämä henkilö tekee viiniostoksiaan. Ainoa millä on väliä, on pullo. Mahdollisimman pinkki, söpö, ihana, jossa mielellään on paljon kukkia, yksisarvisia, kissoja ja lisää pinkkiä. Jos viinin maku sattuukin olemaan omiin makutottumuksiin liian haastava, lasiin voi aina lisätä aimo annoksen vichyä ja kesäisen pillin. Pullon avatessaan henkilö saattaa kuulla mielessään marimban keveän rytmin, ja kippistely ystävien kanssa kuvataan Instagramiin. Se saattaakin olla ainoa muisto, joka illasta jää jäljelle.

Kyösti Kyykkyviini

Ihan sama, kunhan dokabiliteetti on kohdillaan. Tämä ihmistyyppi metsästää viinihyllyistä sen edullisimman pullon – joka on yleensä sijoiteltu hyllyjen lattiarajaan – ja varmistaa vielä pullon kyljestä sen prosenttimäärän. Mitä korkeampi prosentti, ja mitä edullisempi pullo – päätös on tehty! Maistui miltä maistui.

Täti Tärpästikkeli

Viinien ostamisen kohokohta on, kun hän pääsee kertomaan Alkon myyjälle suunnittelemastaan kolmen ruokalajin teemaillallisesta. Tällä kertaa teemana on Italian makumatka, Gardajärveltä Sisiliaan. Alkuruoassa on maistuttava Verona ja Casa Di Giuliettan rautaiset portit, joihin turistit ripustavat metallilukkoja rakkauden osoituksiksi. Pääruoka tuo mieleen Ihanan Elämän, ja Anita Ekbergin kylpyhetken Trevin suihkulähteessä, ja illallisen päättää Etnan lailla suussa räjähtävä jälkiruoka.

wine-2562205_1280

Late Lahjaton

Lahjapullon ostajat. Pitäisi ostaa pullo, joka on suhteellisen edullinen, mutta näyttää kalliilta. Menihän rahaa jo omiin juomiinkin. Kun juhlissa omat juomat sattuvat loppumaan, hän korkkaa tuomansa lahjapullon. Saihan päivänsankari lahjaksi ihan tarpeeksi monta viinipulloa. Kuka sen nyt huomaisi?

Tiina Tarjoushaukka

Tämä henkilö on altis kaikelle mainonnalle ja ostaa kaiken mikä on tarjouksessa. Nyt hän on ostanut alennusmyynneiltä suksipaketin, ja mahdolliselle hiihtoretkelle pitäisi löytää vielä vähän lämmikettä mukaan. Viiniostoksilla hän päätyy kampanjaviiniin. Tällä viikolla se sattui olemaan jälkiruokaviini – mutta miksipäs ei!

Santeri Suomalainen

Tälle ihmistyypille viinien ostaminen on yhtä tuskaa. Viinihyllyjä hiki otsalla haravoidessaan, hän toden totta tarvitsisi myyjältä hieman apua, mutta kun ei kehtaa kysyä. Hän pärjää. Hän päätyy kurvaamaan autollaan läheiseen markettiin, josta mukaan lähteekin koppa nelosta. Sillä nyt sitä saa!

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.