9 vinkkiä tohelolle viininjuojalle

1. Valkoviinijääpalat

Kaada jääpalamuottiin veden sijaan valkoviiniä. Näin vältyt niiltä ikäviltä hetkiltä, jolloin joudut odottamaan, että valkoviini viilentyy jääkaapissa.

2. Suodatinpussi pelastaa

Jos punaviinipullon sisään on hajonnut korkki, ja ilta näyttää olevan uhkaavasti pilalla – ei hätää! Kaada viini lasiin suodatinpussin läpi, niin et joudu syljeskelemään korkinpaloja.

3. Viini nopeasti viileäksi

Kun viini on huoneenlämpöistä, ja haluat sen nopeasti viileäksi, voit kietoa viinipullon kylmän pyyhkeen sisään ja laittaa pakastimeen 20 minuutiksi.

4. Viinipullo auki kotikonstein

Jos käden ulottuvilla ei ole viinipullonavaajaa, voit avata viinipullon kotiavaimellasi. Työnnä avain viistosti korkin sisään ja käännä varovasti ympäri, jotta korkki ei katkea.

shutterstock_232260235

5. Huonosta viinistä hetkessä maistuvampaa

Tee huonosta valkoviinistä tai roseeviinistä parempaa lisäämällä sekaan marjoja.

6. Vaihtoehto jääpaloille

Pidä pakastimessa jäisiä viinirypäleitä. Voit laittaa niitä huoneenlämpöiseen valkoviinilasiin laimentavien jääpalojen sijaan.

7. Ylimääräinen viini hyötykäyttöön

Jos jääkaapissasi on ylimääräistä valkoviiniä, voit kaataa se pastan joukkoon kokatessasi ja olla oman elämäsi Jamie Oliver.

8. Avatun pullon säilyttäminen

Avattu viini säilyy pidempään, kun suljet korkin mahdollisimman tiiviisti ja säilytät pulloa kyljellään. Näin korkki pysyy kosteana eikä haperoidu ja päästä sen myötä happea pulloon.

9. Viinitahran poistaminen

Punaviinitahra haalistuu suolan avulla. Anna suolan vaikuttaa hetken ajan, ennen kuin peset sen pois, jotta viini ehtii imeytyä suolaan. Voit kokeilla tahran poistamista myös kiehuvalla maidolla.

Kirjoittaja: Veera Papinoja

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.