8 x tipattoman hyvät puolet

Noin viidesosa suomalaisista aikuisista viettää tipatonta tammikuuta. Sillä pyritään nollaamaan joulukuun juhlakauden riemut ja palaamaan arkeen. 

Koska rakastan viiniä (kuten nimenikin kertoo), tipaton ei aina ole ollut suosikkiasiani. Minulle on todellinen haaste olla erossa rakkaastani. Mutta on tipattomassa kuitenkin myös hyviä puolia:

1. Kommunikaatiokyky paranee. Jos rakas (viini) ei ole läsnä, täytyy oppia ilmaisemaan itseään toisin tavoin. Saattaa oppia ihan uusia asioita, kuten esimerkiksi sanomaan baaritiskillä “Lasi mehua, kiitos”.

2. Ikävöinti tekee hyvää. En oikeastaan tiedä miksi, mutta niin aina sanotaan, joten sen on pakko olla totta.

3. Oppii olemaan yksin. Joskus tekee hyvää opetella olemaan ilman rakasta lasillista kädessä. Käsikin tarvitsee joskus lepoa.

4. Tauko palauttaa halut. Kun rakastetustaan (eli suosikkikuohuvastaan) on erossa hetken, on yhteenpaluu entistä nautinnollisempi. Tauon jälkeen on lupa nauttia yhdessäolosta ahnaasti.

5. Sitoutuneisuus kasvaa. Jos vielä kokonaisen kuukauden erossaolon jälkeen haluaa palata yhteen, on suhteen vakavuusaste todella korkealla. Tässä vaiheessa tammikuuta alan olla melko varma, että haluan viettää loppuikäni viinin kanssa.

6. Yksin nukkuu paremmin. Vaikka ilta on ihana viettää rakkaan lasillisen kanssa, unen laatu paranee, kun saa nukkua ilman sitä. Sitäpaitsi lasituotteita ei kannata muutenkaan viedä sänkyyn.

7. Etäisyys saa miettimään prioriteetteja. Kun rakas ei ole vierellä (tai lasissa), on aikaa miettiä, mikä on oikeasti tärkeää. Esimerkiksi puna-, valko- vai kuohuviini. 

8. On lupa käydä vieraissa. Kun suhde on tauolla, saa tehdä syrjähypyn – alkoholittomien viinien, mocktailien tai vaikka inkiväärijuomien pariin. Testaa esimerkiksi näitä: 

Kuvassa: Opia Chardonnay alkoholiton, Opia Cabernet Sauvignon alkoholiton, Opia Chardonnay kuohuviini alkoholiton, Ginger Joe alkoholiton inkivääriolut.

Nauti alkoholia aina vastuullisesti. Tämä teksti on höystetty huumorilla, emmekä kannusta alkoholin liialliseen käyttöön.

Kirjoittaja: viiniminna

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.