Retki Loch Nessille ilman viiniä oli koettelemus ystävyydelle

Olin hyvän ystäväni kanssa Skotlannissa lomalla muutama vuosi sitten. Yhdeksi retkikohteeksemme valitsimme luonnollisesti Loch Nessin. Onhan se hirviö yritettävä bongata, kun kerran Skotlannissa on!

Meille molemmille oli tärkeää, että emme suunnittele matkaa liikaa. Halusimme rentoutua ja tehdä, mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Ainoastaan majoituspaikat olimme varanneet etukäteen. Tästä syystä emme suunnitelleet myöskään Loch Nessin reissua ajatusta pidemmälle etukäteen.
lochness3
Majoituimme Aviemoressa suloisessa pienessä majatalossa. Aviemore on Twin Peaks -henkinen pieni kaupunki, joka on vajaan tunnin matkan päässä Invernessistä, joss Loch Ness sijaitsee. Marssimme aamupäivällä Aviemoren turistineuvontaan ja kysyimme, miten pääsisimme Loch Nessille. Meille neuvottiin oikea bussi Invernessiin ja suositeltiin turistiristeilyä, joka lähtee kätevästi suoraan Invernessin bussiasemalta.

Ostimme bussiliput ja lähdimme matkaan. Ystäväni kysyi, pitäisikö meidän ottaa viiniä mukaan. Totesin, että ei, koska ei väkijoukossa kehtaa viiniä nauttia. Saavuttuamme Invernessiin kuulimme, että suunnittelemamme risteily on loppuunmyyty.

Meidän oli siis löydettävä toinen reitti hirviön synnyinsijoille. Matkaa järvelle oli paikallisbussilla noin puolen tunnin verran. Hyppäsimme bussiin ja tajusimme samalla kilpailevamme aikaa vastaan, sillä risteilysuunnitelmamme oli ajoitettu siten, että ehtisimme takaisin juuri ennen kuin viimeinen Aviemoreen lähtevä bussi painaa kaasua.

Seuraava vastoinkäyminen tapahtui, kun paikallisbussi pysähtyi kesken matkan odottamaan, että joessa oleva silta nostetaan ja laivat pääsevät ohi. Inhottava viivästys! Ystäväni muistutti tässä vaiheessa, että olisi kannattanut ottaa viiniä mukaan.
lochness1
Aloimme olla aika hermostuneita, koska olimme tällä kertaa laskeneet, miten pääsemme paikallisbussien aikataulujen mukaisesti ajoissa takaisin. Suunnitelmaan ei kuulunut ylimääräinen odottelu.

Bussiasemalla meitä oli neuvottu jäämään paikallisbussista pois ennen järveä ja kävelemään perille. Päätimme tehdä niin, sillä vielä oli mahdollista ehtiä perille myös kävellen.Aloimme kävellä meille neuvottua reittiä, eikä järveä näkynyt missään. Ystäväni alkoi kiukutella ja syyttää minua siitä, että meillä ei ole mukana viiniä. Kiristelin hampaitani ja lisäsin kävelytahtiani. Usko siihen, että koskaan pääsemme perille, alkoi pikkuhiljaa hälvetä.

Kävelimme kuitenkin määrätietoisesti eteenpäin ja yritimme nauttia ympärillämme olevista maisemista. Se oli hieman haasteellista, mutta lopulta Loch Ness avautui silmiemme eteen. Se oli todella kaunis näky. Loch Ness oli paljon isompi ja kauniimpi kuin etukäteen kuvittelin.
lochness2
Kävelimme paremmissa tunnelmissa Urquhartin linnalle asti ja ihailimme kaunista järveä. Perillä huomasimme, että linnaan oli pääsymaksu. Kieltäydyin maksamasta luonnonkohteesta, joten jäimme parkkipaikalle syömään eväitä. Ei kovin idyllistä. Siinä olisi kieltämättä viini maistunut.

Ehdimme lopulta bussiin, joka vei meidät takaisin Aviemoreen. Lupasin ystävälleni, että emme enää koskaan lähde seikkailemaan ilman viiniä.

Vieraileva kirjoittajamme Terhi rakastaa matkailua ja hyviä viinejä. Hän viettää kaikki lomansa matkustaen. Tavoitteena on joka vuosi vierailla jossain uudessa paikassa vanhoja suosikkikohteita unohtamatta. Terhin matkoista voi lukea lisää: www.matkapaloja.blogspot.fi

Kirjoittaja: Viinilinnan Vierailija

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.