Pyysimme huippukokki Hans Välimäkeä suunnittelemaan jälkiruoan Alexandre Bonnet Perle Rosée -samppanjalle. Hans ideoi marjaisan ja raikkaan britakakun, jolle kuiva roseesamppanja sopii täydellisesti. Kokeile ja nauti!
Alexandre Bonnet -samppanjatalo sijaitsee Les Riceyn kylässä, Champagnen eteläisimmässä osassa Côte de Barin alueella. Täällä tuotetaan erinomaisia Pinot Noir -vetoisia samppanjoita, joiden valmistamiseen Alexandre Bonnet on erikoistunut. Perle Rosée Brut on tuoksultaan raikas, punamarjainen ja moniulotteinen. Kuiva maku on tasapainoinen ja siinä voi aistia vadelmaa, punaherukkaa, sitrusta sekä hentoa mineraalisuutta.

Britakakku Hans Välimäen tapaan
Marenkinen britakakkupohja
175 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 munankeltuaista (säästä valkuaiset, tarvitset ne marenkiin)
2,5 dl Myllyn Paras -karkeita vehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl Yosa-mantelimaitoa
Vaahdota voi/margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää rasva-sokeri-vaahtoon valkuaisista erotellut keltuaiset yksitellen, samalla voimakkaasti käsin vispaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne massan joukkoon varovasti nostellen vuorotellen mantelimaidon kanssa. Näin saat massaan ilmavuutta. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun ison uunipellin päälle tai uunivuokaan. Tasoita pinta. Leivinpaperi kannattaa voidella.
Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
1,5 dl mantelilastuja
Vatkaa marenki, eli valkuaiset ja sokeri, kovaksi vaahdoksi ja levitä se kuohkeana kakkumassan päälle. Ripottele pinnalle vielä mantelilastut. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 20-30min, kunnes kakku on kauniin kultainen. Tällä välin tee täyte.
Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä, uunipellin kokoisesta pohjasta veitsellä kolme tasasivuista neliötä. Kuulostaa ihan Facebookin karanteenimatikkapähkinältä, mutta kyllä se onnistuu.

Britakakun täyte
1 l mansikoita (viipaloituna) tai muita marjoja, pakkasesta tai kaupan marjahyllystä
2-3 dl vaahtoutuvaa kermaa/Aito-kauravispiä
200 g Yosa Greek Style -maustamaton kauravälipala
1 sitruunan mehu ja kuori
2 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
3-4 dl sekalaisia tuoreita marjoja koristeeksi
Pistä liivatelehti kylmään veteen likoamaan pehmeäksi. Vatkaa sillä aikaa kerma/kauravispi sokerin kanssa vaahdoksi. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatemassaa hetki esimerkiksi mikrossa. Yhdistä sulanut liivate kermavaahdon/kauravispin joukkoon. Lisää massaan sitruunan mehu ja -kuori sekä Yosa ja sekoita hellästi.
Kokoa britakakku asettamalla yksi leikkaamistasi pohjalevypaloista tarjoiluvadille marenkipuoli ylöspäin. Levitä pohjalevylle mansikkaa tai niitä muita marjaviipaleita, ja lusikoi marjojen päälle täytettä. Nosta päälle keskikerros marenkipuoli ylöspäin ja täytä sekin marjoilla ja täytteellä. Asettele kolmas pohjalevynpala katoksi, sipaise sille vielä täytettä ja koristele tuoreilla marjoilla. Nauti yhdessä Alexandre Bonnet Perle Rosée -samppanjan kanssa!