Kolme upeaa viiniä juhlakauden hetkiin

Talven juhlakausi lähestyy ja silloin sopii nautiskella laadukkailla viineillä. Hartwallin Wine Ambassador Sari Ayre valitsi kolme suosikkiaan juhlakaudelle!

Lanson Le Black Label Champagne Brut

Samppanjatalo Lansonilla on viime vuosina tehty uudistusta kellarimestarinsa Hervé Dantanin johdolla – Le Black Label, ikonisen samppanjatalon vakiosamppanja on uudistunut tyylikkäästi.  

Samppanjan elegantin ja moniulotteisemman tyylin taustalla on neljä keskeistä tekijää:

  • Tarkoin valikoidut parhaiden Cru-kylien rypäleet antavat ryhtiä ja eleganssia.
  • Alkuperäiset samppanjan valmistustekniikat mahdollistavat vertaa vailla olevan hedelmäisyyden, raikkauden ja kypsytyspotentiaalin.
  • Valikoima reserve-viinejä useista vuosikerroista yli 20 vuodelta takaavat tasalaatuisen tyylin ja intensiivisen aromaattisuuden.
  • Minimivaatimuksia selkeästi pidempi, neljän vuoden kellarikypsytys on viinien poikkeuksellisen moniulotteisuuden salaisuus.

Erittäin kuiva, sitruksisen hapokas, tyylikkään paahteinen ja raikkaan mineraalinen samppanja sopii upeasti juhlajuomaksi sellaisenaan tai esimerkiksi blinien tai äyriäisruokien pariksi.

Schloss Johannisberger Riesling Bronzelack Trocken

Schloss Johannisberg on 1700-luvulla perustettu ikoninen viinitalo Saksan Rheingausta, joka tunnetaan erityisen laadukkaista riesling-viineistään maailmanlaajuisesti. Schloss Johannisberg lukeutuu alueen eliittiin ja viiniharrastajat arvostavat korkealle sen legendaariset viinit. Johannisbergin palatsikellarissa olevat rieslingit ovat autenttisia ja monilla uuden maailman viininviljelyalueilla nimi “Johannisberger” on synonyymi rieslingille.

Huippulaadukas Bronzelack Riesling on valmistettu käsin poimituista rypäleistä, jotka tulevat tilan omalta palstalta. Bronzelack on hienovaraisen puhdaspiirteinen, runsas ja ryhdikäs Riesling, josta löytyy vihreää omenaa, sitrusta ja aprikoosia sekä aavistus mineraalisuutta jälkimaussa. Kokeile esimerkiksi savukalamoussen kanssa joulupöydässä tai anna lahjaksi Rieslingin ystävälle.

Marqués de Cáceres Reserva

Marqués de Cáceresin viinitalo on Enrique Fornerin vuonna 1970 perustama riojalainen perheyhtiö, joka tunnetaan laadukkaista punaviineistä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä, rakenteeltaan tasapainoisia, hienostuneesti tammitettuja ja täynnä taidokasta eleganssia. Kaikki Marqués de Cáceresin viinit ovat myös vegaanisertifioituja.

Cáceresin Reserva on valmistettu Tempranillo-rypäleistä, jotka ovat kasvaneet Rioja Altan viinialueella Ceniceron kylän läheisillä rinteillä. Suuri osa tarhojen köynnöksistä on jo yli 50-vuotiaita, jolloin ne tuottavat vähän, mutta erittäin korkealaatuisia rypäleitä.  Reservaa on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä lähes kahden vuoden ajan, jota seurasi vielä yli kahden vuoden pullokypsytys. Tässä upean täyteläisessä viinissä on hienostuneet tanniinit, ja suun täyttävissä aromeissa on tummaa kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä, taatelia, nahkaa, makeita mausteita sekä mokkaa. Loistava valinta juhlapöytään tai tyylikäs lahja laatuviiniä arvostavalle.

HS 5 tähteä ”Tyylikäs viini joulupöytään” – nyt uusi vuosikerta saatavilla!