Domäne Wachau Riesling Smaragd Achleiten 1997

64.98 EUR

Erikoiserä 2019.

Itävallan klassiselta Wachaun alueelta ja sen arvostetuimmalta palstalta (Achleiten) tuleva riesling. Domäne Wachau tuottaa paljon Rieslingejä klassisen Grüner Veltlinerin rinnalla ja tuottajalla on myös huikea vanhojen vuosikertojen varaston, joka on nyt auennut suomalaisillekin.

Vuosi 1997 oli 90-luvun parhaita vuosikertoja. Viileämpi alkukesä, lämpimämpi elokuu ja aurinkoinen syyskuu sekä riittävä määrä vettä varmistivat oivat olosuhteet terveille rypäleille. Isot lämpötilaerot yön ja päivän välillä taas varmistivat viinin ryhdikkään luonteen. Kokonaisuutena valmistui upeita, moniulotteisia viinejä, jotka säilyvät raikkaina pitkään.

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi.

kala-laiha
kala-rasvainen
kana
rapu
seurustelu
Maa Itävalta
Tuottaja Domäne Wachau
Luokitus Wachau
Saatavuus Alko
Rypäle 100% Riesling
Väri Vaalean viherkeltainen
Maku Kuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen, mineraalinen, kypsää omenaa
Makutyyppi vivahteikas & ryhdikäs
Tuoksu Kuiva, kypsää omenaa
Alkoholi-% 13.00
Pullokoko 0.75 l
Pakkaustyyppi Lasipullo
Hinta 64.98 EUR
Alko ID 545847
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.