Domäne Wachau Amphora Riesling

24.50 EUR

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Se vaikuttaakin olevan yksi iso perhe pienempiä perheitä, jotka keskittyvät vahvasti viinin korkeaan laatuun. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen. Domäne Wachau keskittyy klassisiin Wachaun kuiviin ja vivahteikkaisiin valkoisiin pääasiassa Grüner Veltliner ja Riesling -lajikkeista, mutta tuottajalla on käynnissä myös useita kokeilevia projekteja pilke silmäkulmassa. Wachau on Itävallan läntisin ja ilmastoltaan viilein viinialue, mikä selittää viinien ryhdikkään hapokkuuden. Viileänä kasvualueena laakson varrella kasvatetaankin joulukuusia ja viinirypäleitä vieri vieressä. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään. Itävallan viinituotannosta n. 3% on Rieslingejä, mutta Domäne Wachaulla tämä on n. 20%

Natural- eli alkuviini. Tämä viini on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin, ja viini on myös vegaaneille sopiva, kuten kaikki Domäne Wachaun viinit.Viinin käsinpoimitut rypäleet ovat käyneet spontaanikäymisellä kuorineen 300-litraisissa amfora -saviastioissa. Viiden viikon käymisen jälkeen viini on ikääntynyt vielä viisi kuukautta mäskin kanssa. Viini on eroteltu varovaisesti mäskistä, pullotettu suodattamattomana ja ilman lisättyä sulfiittia.

Syvä ja kompleksi viini on aromeiltaan intensiivisen trooppisen hedelmäinen, meloninen ja hennon hunajainen. Kuiva, runsaan vivahteikas viini, jossa tuntuu raikas hapokkuus sekä kuorikontaktin tuomaa hienoista tanniinisuutta. Gastronominen viini, joka viihtyy runsaammankin ruoan kumppanina.

kala-rasvainen
kana
possu
salaatti
Maa Itävalta
Tuottaja Domäne Wachau
Luokitus Wachau
Saatavuus Alko
Rypäle Riesling
Väri Vaaleankeltainen
Maku Kuiva, hapokas, klementiininen, omenainen, kypsän aprikoosinen, kevyen teemäinen, hennon hunajainen
Makutyyppi vivahteikas & ryhdikäs
Tuoksu Omenainen, kypsän aprikoosinen
Alkoholi-% 12.50
Tarjoilulämpötila 8-10
Pullokoko 0.75 l
Pakkaustyyppi Lasipullo
Hinta 24.50 EUR
Alko ID 556327
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.